Oudere tijdelijk ontzien bij ingreep ontslagrecht

0

De ontslagvergoeding wordt op 1 juli 2015 aan banden gelegd, maar het kabinet ontziet daarbij tijdelijk werknemers van boven de 50. Als ze minstens 10 jaar in dienst zijn geweest, kunnen ze tot 2020 een hogere vergoeding meekrijgen dan anderen. Kleinere bedrijven (tot 25 werknemers) hoeven dat hogere bedrag niet te betalen omdat dat hen te veel in financiële problemen zou brengen.

Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het bevat maatregelen die in het sociaal akkoord met vakbonden en werkgevers zijn afgesproken om de arbeidsmarkt te hervormen. Lees ook de reacties die werden gegeven op het wetsvoorstel.

Goedkoper
De ontslagvergoeding bedraagt straks nog maximaal 75.000 euro (of een jaarsalaris, als dat hoger is). Het geld moet worden gebruikt om zo snel mogelijk weer aan het werk te komen. Op dit moment kunnen ontslagen werknemers met een hoog salaris en een lang dienstverband nog tonnen meekrijgen. Het maximeren van de ‘gouden handdruk’ maakt ontslagen goedkoper voor bedrijven.

Verder wordt de ontslagprocedure eenvoudiger, waardoor ze ook sneller gaat. Ontslagaanvragen lopen voortaan in beginsel via uitvoeringsinstantie UWV. Alleen bij ontslag om persoonlijke redenen (zoals een arbeidsconflict) wordt de kantonrechter ingeschakeld.

WW
Naast het ontslagrecht gaat de WW op de schop. Die maximale duur van en WW-uitkering wordt vanaf 2016 geleidelijk verlaagd. In 2019 bestaat nog maar 24 maanden recht op WW, tegen 38 maanden nu. In cao’s kunnen werkgevers en bonden afspraken maken om de maximale WW-duur op 38 maanden te houden, maar ze moeten dat dan wel uit eigen zak betalen. Volgens berekeningen van het Centraal Planbureau levert de WW-ingreep 20.000 extra banen op.

Flexwerk
Asscher doet daarnaast voorstellen om de positie van flexwerkers te verbeteren. Straks kan iemand met een tijdelijk contract al na twee jaar aanspraak maken op een vast contract. Nu is dat pas na drie jaar. Ook worden werknemers die via een payrollbedrijf werken, beter beschermd. ‘Nulurencontracten’, waarbij werknemers alleen werken als ze worden opgeroepen, wil het kabinet terugdringen. In de zorg worden ze helemaal verboden.
Lees meer over de veranderingen rond flexwerk. Laat je bijspijkeren over het nieuwe ontslagrecht tijdens de masterclass Het Nieuwe Individueel Ontslagrecht op 11 februari.
ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.