Ook AOb vindt dat slechte docenten ontslagen mogen worden

0

Als blijkt dat een onderwijzer of leraar niet goed genoeg is voor het vak, mag hij uiteindelijk worden ontslagen.

Dat zegt de onderwijsvakbond AOb in reactie op een pleidooi van het VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias.

Elias pleitte woensdag in De Telegraaf voor ontslag bij aanhoudend slecht presteren. Hij zal zijn voorstel aankaarten bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Onderwijs in de Tweede Kamer.

Volgens de onderwijsbond schort het op scholen, van basisonderwijs tot aan hoger beroepsonderwijs, te vaak aan een deugdelijk personeelsbeleid. ,,En daarin moet snel verandering komen”, zegt een woordvoerder. ,,Tot nu toe pakken de schoolbesturen dit onvoldoende op. Ze moeten een wake-upcall krijgen.”

De AOb wil dat goede onderwijskrachten extra worden beloond en dat degenen die minder goed presteren, moeten worden bijgespijkerd. ,,Als dan blijkt dat verbetering er niet inzit, moet ontslag volgen.”

De bond kan niet aangeven hoeveel leerkrachten onvoldoende presteren. Volgens de woordvoerder is het belangrijk dat de schoolbesturen zelf hun personeelsbeleid vormgeven en dat dat niet van bovenaf wordt opgelegd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.