Ontslag op staande voet na kort dienstverband

1

Bij een ontslag op staande voet kunnen naast het incident zelf ook eerdere waarschuwingen een rol spelen. In dit specifieke geval was de werknemer nog maar kort in dienst en had de werkgever al uitgebreid getracht hem te begeleiden naar beter functioneren.

De situatie

Een kok is op een 7-maandencontract in dienst bij een klein restaurant. Hij functioneert niet zo goed: hij heeft moeite met het opvolgen van instructies over de wijze waarop de maaltijden moeten worden bereid en hij heeft problemen in de omgang met zijn collega’s.
In juni meldt hij zich ziek bij een collega, en niet volgens de bedrijfsregels bij zijn werkgever. Korte tijd later houdt hij zich weer niet aan de verzuimvoorschriften. Hij meldt zich op de drukste dag van het jaar pas tegen de middag ziek bij een collega. De eigenaar van het restaurant komt hierdoor in de problemen en lijdt schade. Pas bij opening van het restaurant hoort hij dat hij het die dag zonder de kok moet doen. Nadat de werkgever naar het huis van de werknemer is gereden en hem daar, onder invloed van alcohol, over straat zwalkend aan heeft getroffen, heeft hij de werknemer op staande voet per brief ontslagen.

De vordering

De werknemer vordert in een kort geding toegang tot werk en betaling van zijn salaris.

Het oordeel

De rechter oordeelt dat het niet naleven van verzuimregels op zich niet genoeg reden is voor een ontslag op staande voet. Maar in samenhang met andere factoren kan het wel een dringende reden opleveren. In dit geval zijn dat het disfunctioneren en de late ziekmelding bij een collega. Daarbij laat de rechter meewegen dat de werknemer pas 2 maanden in dienst was, dat de werkgever duidelijk heeft geprobeerd de werknemer tot beter functioneren te brengen en dat hij heeft geprobeerd de werknemer te begeleiden bij de aanpak van zijn alcoholisme.
De rechter wijst de vordering van de werknemer af en veroordeelt hem tot het betalen van de kosten van deze procedure.

LJN BR5811
Rechtbank Arnhem
Kort geding
Ontslag op staande voet
28 augustus 2011

Door mr. Ingrid Kooijman

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie