Ontslag na bedreiging via sms

0

Een directeur wordt op staande voet ontslagen omdat hij een aandeelhouder per sms heeft bedreigd. De kortgedingrechter oordeelt dat het sms’je een regelrechte bedreiging was. En het bedreigen van de werkgever wordt in de wet expliciet als een dringende reden voor ontslag benoemt.

De situatie

Een directeur komt in september 2010 in dienst van de werkgever. Al binnen drie maanden laat de werkgever in een gesprek weten dat hij de arbeidsovereenkomst wil beëindigen omdat hij geen heil meer ziet in verdere samenwerking. De werknemer meldt zich ziek.
Eind december gaat de directeur met vrienden de kroeg in, waar hij een van de bestuurders die ook  aandeelhouder is, tegenkomt. Aan het eind van de avond stuurt de directeur de bestuurder een bedreigend sms’je dat afsluit met de woorden “Ik maak jullie af”. De directeur wordt daarop per brief op staande voet ontslagen.

De vordering

De directeur geeft aan dat de ontslagaanzegging voor hem als donderslag bij heldere hemel kwam. Daardoor kreeg hij spanningsklachten en op de bewuste avond sloegen de stoppen door. Hij meent dat er geen reden was voor ontslag op staande voet. Het ontslag is dus nietig en hij wil gewoon weer aan het werk. Daarnaast wil hij zijn (achterstallige) salaris betaald krijgen.

Het verweer

De werkgever vindt het sms’je een regelrechte bedreiging die absoluut niet getolereerd kan worden.

Het oordeel

De rechter oordeelt dat vaststaat dat de directeur het bewuste sms’je heeft verstuurd. De rechter is het met de werkgever eens dat het een regelrechte bedreiging was. In de wet staat het op ernstige wijze bedreigen van de werkgever, zijn familieleden of huisgenoten uitdrukkelijk genoemd als reden voor ontslag op staande voet (art. 7:678 lid 2 BW). De rechter verwacht dat het ontslag in een bodemprocedure dan ook in stand zal blijven.

LJN BP6918
Kantonrechter Almelo
Ontslag op staande voet wegens bedreiging
Kort geding
03 maart 2011

Door mr. Ingrid Kooijman »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.