Kritiek op Rabobank vanwege kantonrechtersformule

2

FNV Bondgenoten heeft kritiek op het plan van de Rabobank om de ontslagvergoeding op de nieuwe kantonrechtersformule te baseren.

De Rabobank heeft aangekondigd diep in haar personeelsbestand te snijden. De bank heeft het voornemen om ongeveer 375 vaste en 874 flexibele arbeidsplaatsen te schrappen.

Kantonrechtersformule
Voor FNV Bondgenoten was dit niet echt een verrassing, maar de vakbond heeft wel kritiek op het voornemen van de bank om, in geval van gedwongen ontslag, de ontslagvergoeding te baseren op de nieuwe kantonrechtersformule. Dit schrijft het Financieel Dagblad.

‘We zien niet in waarom’
De nieuwe formule uit 2008 komt neer op een lagere ontslagvergoeding voor ontslagen medewerkers. Jan Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten in het FD: “Het hanteren van de oude formule is gebruikelijk in collectieve contracten in de financiële sector en we zien niet in waarom de Rabobank hiervan in negatieve zin zou moeten afwijken.” De Rabobank zelf zegt de keuze voor de nieuwe of de oude formule nog niet gemaakt te hebben.

Sociaal plan
Volgens het FD, heeft het eerste overleg tussen bank en bonden over het sociaal plan reeds plaatsgevonden. Na de zomervakantie hervatten de partijen het overleg. In oktober zal de ondernemingsraad advies uitbrengen over het plan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Hoezo nieuwe kantonrechtersformule? Deze bestaat al jaren. In mijn ogen niet meer dan correct om deze formule toe te passen.

  2. patrick meeuwisse op

    De “nieuwe” kantonrechtersformule is sowieso verworpen door de Hoge Raad, kantonrechters mogen hem niet toepassen en in hun motivatie meenemen, alle voors en tegens van de hoogte van een ontslagvergoeding moeten gemotiveerd in de uitspraak vermeld worden…