Kamp past wet melding collectief ontslag aan

0

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) werkt verder aan de aanscherping van de Wet melding collectief ontslag.

Bij ontslag van twintig of meer werknemers moet een werkgever dat straks altijd melden via uitkeringsinstituut UWV of de kantonrechter aan betrokken vakbonden. Ook al weet de baas individuele afspraken te maken met de medewerkers over ontbinding van hun arbeidscontract.

Dat heeft Kamp dinsdag duidelijk gemaakt in de Tweede Kamer. SP’er Paul Ulenbelt had de minister gevraagd in actie te komen, omdat in zijn ogen een bouwbedrijf de regels over het melden van collectieve ontslagen zou omzeilen door individuele afspraken met vijftig werknemers te maken. Daarbij wees hij erop dat Kamps voorganger, Piet Hein Donner, al eens had gezegd dat hij ervoor wilde zorgen dat ook in deze gevallen melding gedaan moet worden van collectief ontslag.

Kamp stelde het eens te zijn met zijn voorganger. Over een wetswijziging wordt volgens hem nog gesproken met onder meer werkgeversorganisaties en de vakbeweging. Hij hoopt komend voorjaar een voorstel voor aanpassing van de Wet melding collectief ontslag naar de Kamer te kunnen sturen.

Lees ook:
> Donner past collectief ontslag aan: omzeilen niet meer mogelijk

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.