Kamer botst met Donner over ontslagvergoeding

0

De Tweede Kamer en minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) botsen over het plan om ontslagvergoedingen bij inkomens vanaf 75.000 euro te maximeren tot één jaarsalaris.

Zowel regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie als de oppositie trapten dinsdag op de rem bij de behandeling van het wetsvoorstel van Donner, omdat er weinig vertrouwen is of het wel een verbetering is van de huidige praktijk.

Dit tot groot ongenoegen van de minister. Hij is over het onderwerp al eens eerder door de Kamer teruggestuurd naar werkgevers en vakbonden. Donner waarschuwde de Kamer dat het wetsvoorstel is gebaseerd op een akkoord van sociale partners uit alweer oktober 2008. Dat akkoord heeft een einde gemaakt aan een langslepend conflict over versoepeling van het ontslagrecht. ,,Het gaat hier ook om de betrouwbaarheid van sociale akkoorden”, stelde de minister.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.