‘Kabinet wil hervorming ontslagrecht vervroegen

0

Het kabinet is bereid de hervorming van het ontslagrecht die in het sociaal akkoord is afgesproken, een halfjaar te vervroegen. Hetzelfde zou gelden voor de verplichting die werkgevers krijgen om 5 procent arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Volgens bronnen op het Binnenhof staan deze voorstellen in een stuk dat donderdag aan de oppositie is voorgelegd.

Volgens het sociaal akkoord zouden beide maatregelen in 2016 in moeten gaan. D66 heeft aangedrongen op een versnelling. Het eerder hervormen van de arbeidsmarkt is volgens de democraten goed voor economie en werkgelegenheid.

Eén route
Over het ontslagrecht staat in het sociaal akkoord dat er in beginsel nog maar één ontslagroute komt. Iedereen die ontslagen wordt, wordt dan op dezelfde manier behandeld. Ook gaat de ontslagvergoeding fors omlaag.

Arbeidsgehandicapten
Het quotum arbeidsgehandicapten dat bedrijven in dienst moeten nemen, gaat alleen gelden als werkgevers er niet in slagen vrijwillig voldoende van mensen met een arbeidshandicap aan de slag te helpen.

ANP

Lees ook: Rechtspraak positief over nieuwe ontslagrecht

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.