Jaaroverzicht: WWZ belangrijkste thema in 2015

0

2015 was het jaar van de Wet werk en zekerheid. Dat dit onderwerp ook de bezoekers van P&Oactueel heeft beziggehouden, blijkt uit het overzicht met best gelezen berichten.

In 2014 was het al bekend dat de Wet werk en zekerheid er aan zat te komen. Een bericht van juni 2014 over de nieuwe wet, bleek ook het afgelopen jaar nog populair te zijn onder onze bezoekers. Zie Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij.

Aanzeggen

Het eerste deel van de WWZ ging in per 1 januari 2015. Vanaf deze datum geldt voor werkgevers een aanzegverplichting, waarbij de werkgever een maand voordat een tijdelijk contract afloopt aan de werknemer moet laten weten of hij dit tijdelijke contract wil verlengen of niet. De voorbeeldbrieven die hierbij gebruikt kunnen worden, werden ook veel bekeken het afgelopen jaar.

Transitievergoeding

Per 1 juli 2015 ging het tweede deel van de WWZ in. Hierbij werd het ontslagrecht gewijzigd. Het bericht ‘WWZ: ben jij voorbereid op het nieuwe ontslagrecht‘ ontbreekt ook niet in het rijtje met meest gelezen berichten van het afgelopen jaar.

Met de wijziging van het ontslagrecht maakte de ontslagvergoeding plaats voor de transitievergoeding. Bepaalde kosten mogen hiervan afgetrokken worden door de werkgever. Het bericht dat een overzicht geeft van de kosten die afgetrokken mogen worden van de transitievergoeding was ook populair in 2015. De transitievergoeding bleek ook op Connect een populair onderwerp.

Eind juli bleek dat werkgevers een manier hadden gevonden om bij zieke werknemers de transitievergoeding te omzeilen.

Andere populaire berichten in 2015

Waar recruiters in 6 seconden naar kijken op het cv

Het voordeel van een lunchwandeling

5 schadelijke types medewerkers en hoe ermee om te gaan

Waarom je collega’s niet aardig tegen je zijn

Werkkostenregeling: vijf vergoedingen op een rij

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.