In april meer duidelijkheid Wet Werk en Zekerheid

0

Op 4 maart is het wetsvoorstel voor de Wet Werk en Zekerheid behandeld in de Eerste Kamer. Naar verwachting wordt er in april meer duidelijk over de invoering van de wet.

De Eerste Kamercommissie heeft besloten dat de Eerste Kamerfracties hun vragen gaan formuleren over het wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid. De vragen van de Eerste Kamerfracties worden verzameld in een voorlopig verslag en op 8 april aan de regering aangeboden. Vervolgens komt de regering met een memorie van antwoord.

Nieuw evenwicht tussen flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt
Minister Asscher wil flexwerkers meer zekerheid geven, omdat hij van mening is dat de verschillen tussen flexwerkers en medewerkers met een vast contract te groot zijn geworden. Er liggen voor dit jaar en 2015 nieuwe maatregelen op stapel die moeten zorgen voor nieuw evenwicht tussen flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt. Dit heeft onder meer gevolgen voor het ontslagrecht en de proeftijd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.