Terugkijken: HR Journaal over nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

0

Het HR Journaal van donderdag 12 april stond in het teken van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en de communicatie met de bedrijfsarts.

Tijdens de uitzending werd het wetsvoorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) besproken. Met dit voorstel wil minister Koolmees het voor werknemers eenvoudiger maken om mensen te ontslaan. Verder wordt de proeftijd verlengd en hoeft een werkgever een werknemer pas na drie jaar vast in dienst te nemen. Dat laatste is nu nog twee jaar. Ook krijgen werknemers sneller recht op ontslagvergoeding, maar wordt die hoger bij een langer dienstverband. Het wordt voor ondernemers voordeliger als ze mensen in vaste dienst nemen.

Daarnaast was arts Lianne Schouten te gast om te vertellen over het vak van bedrijfsarts. Schouten werkt bij HumanCapitalCare en geeft haar do’s en don’ts voor de communicatie tussen hr, werknemer en bedrijfsarts.

Terugkijken

Het HR Journaal is een online webinar. Deelname aan het HR Journaal is gratis. Wel moet u zich aanmelden en registreren zodat u een link ontvangt om het webinar terug te kijken.

Terugkijken HR Journaal

Maarten van Gelderen, Lianne Schouten en Marloes Oelen tijdens het HR Journaal.

Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer