Eenvoudiger ontslagrecht geen taboe voor PVV

0

Hervorming van het ontslagrecht is in een nieuw kabinet geen taboe meer voor gedoogpartner PVV van het huidige minderheidskabinet van VVD en CDA.

Deze kabinetsperiode wil de PVV geen aanpassing van het ontslagrecht, maar bij een volgende regeerperiode ,,valt best te praten over vereenvoudiging”. Dat heeft PVV’er Ino van den Besselaar donderdag in een debat in de Tweede Kamer gezegd.

Van den Besselaar benadrukte dat de PVV niet wil tornen aande ontslagbescherming van werknemers, maar dat de gedoogpartij alleen wil kijken naar de ,,systematiek”.

Volgens de PVV’er kan het ontslagstelsel simpeler door aanpassing van het zogeheten duale systeem. Er zijn nu twee manieren om personeel te ontslaan: via de rechter of via uitvoeringsinstantie UWV. Dit wordt vaak ingewikkeld genoemd en bovendien oneerlijk, omdat rechten van werkgevers en werknemers verschillen per ontslagroute. Volgens Van den Besselaar moet ,,nagedacht worden over een simpeler systeem met lagere kosten zonder dat de ontslagbescherming wordt aangetast”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.