De maan bepaalt

1

Het blijft vreemd om van zondag tot en met donderdag te werken. Het is zo’n gewoonte om een werkweek van maandag tot en met vrijdag te hebben dat het iedere keer weer voelt alsof ik in het weekend moet werken als de wekker gaat op zondagochtend.

 

Vrijdag is hier in het Midden Oosten de dag voor het geloof. Hierdoor valt het weekend op vrijdag en zaterdag. Voor een westerling is het moeilijk wennen aan het feit dat de werkweek niet op woensdag- maar op dinsdagmiddag ‘ door midden’ gaat. Verder blijf ik mij vergissen in het feit dat het op donderdag eigenlijk al vrijdag is.

Ook de aankondiging van een religieuze feestdag gaat hier anders dan in Nederland. Waar wij onze feestdagen keurig hebben vastliggen voor het komende jaar, worden deze dagen hier volgens de Islamitische kalender door de stand van de maan bepaald. Dit betekent dat de exacte datum slechts kort van tevoren kan worden vastgesteld.

Zodra een religieuze feestdag nadert, houden wij als HR-afdeling de berichtgeving van de lokale autoriteiten goed in de gaten. Wij sturen dan direct een bericht uit zodra duidelijk is wanneer de feestdag precies valt. Tot die tijd worden wij overstelpt met telefoontjes van medewerkers die bijvoorbeeld een weekendje weg willen plannen. Wat een teleurstelling als blijkt dat de maan ongunstig staat waardoor de religieuze feestdag op een zaterdag in plaats van een zondag blijkt te vallen…

 

 

 

Josefine Toor is HR Manager bij Ernst & Young in
Dubai.

 

 

Naar de Wereld van HR

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie