Boekhouder met spijt vecht ontslag aan

0

Ontslag, een vordering van 21.000 euro en een strafzaak. Dat alles hangt een boekhouder van de Universiteit Twente (UT) boven het hoofd.

Hij boekte eind maart ruim 2 miljoen euro van de universiteit over naar een vriend in Peru. De man kreeg spijt en biechtte alles op. De universiteit wil van hem af. Dit bleek vrijdag bij de rechtbank in Almelo, waar de boekhouder zijn ontslag aanvocht.

De dag na de overboeking had de boekhouder al spijt. Hij probeerde de overboeking ongedaan te maken door de vriend opdracht te geven zijn bankrekening op te heffen. Hij stelde bovendien zijn chef op de hoogte.

Voor de rechter verklaarde hij dat hij in een vlaag van verstandsverbijstering had gehandeld en tot zijn daad was gekomen door financiële problemen. Ook zou de gelegenheid van hem een dief hebben gemaakt, doordat men het op de administratieve afdeling niet zo nauw nam met procedures voor het overmaken van grote bedragen.

Het geld kwam uiteindelijk weer bij de UT terecht. De universiteit zegt 21.000 euro schade te hebben door renteverlies en onderzoek en heeft beslag laten leggen op de bankrekening van de boekhouder. Bij de politie is aangifte gedaan. De boekhouder wacht nog een strafzaak.

De advocaat van de boekhouder vindt dat de universiteit de zaken veel ernstiger voorstelt dan ze zijn. Hij verweet de UT ,,als een bulldozer” te werk te gaan.

De rechtbank doet binnen twee weken uitspraak.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.