Beloning voor vrijwillig ontslag bij PostNL

0

Medewerkers van PostNL kunnen een beloning verwachten wanneer ze na aankondiging van een reorganisatie snel vrijwillig ontslag nemen. De vertrekpremie kan oplopen tot maximaal vijf maandsalarissen bovenop de standaard vertrekregeling, staat in een principeovereenkomst die voor de komende vijf jaar gesloten is met de vakbonden.

Vrijwillig ontslag

Het sociaal plan bestaat uit verschillende fases waarin medewerkers per fase andere vergoedingen en begeleiding kunnen krijgen als ze vertrekken bij PostNL. Hoe eerder je vertrekt, hoe hoger de vergoeding. Een vrijwillig ontslag na aankondiging van een reorganisatie levert de hoogste vergoeding op. Naast de transitievergoeding worden de opzegtermijn en vijf maanden salaris uitbetaald. Als een medewerker al weet dat hij moet vertrekken en hij stapt direct zelf op, krijgt hij vier maanden extra salaris mee. Alle medewerkers worden opgeroepen zich actief bij te scholen ter voorbereiding op een eventueel vertrek. Kiest een werknemer niet voor een snel vertrek en wil hij geen begeleiding, dan volgt ontslag met de laagst mogelijke vergoeding.

FNV is tevreden. ‘Een pakket zoals dit zagen we nog niet eerder. Werknemers zien waar ze aan toe zijn, en dat ze meer geld krijgen als ze een snel vertrek en begeleiding accepteren’, aldus een woordvoerder van de vakbond. De leden van de vakbonden moeten nog instemmen met de overeenkomst.

Reorganisaties

De komende periode zullen reorganisaties nodig zijn, verwacht het bedrijf. De postmarkt krimpt, en daardoor is er minder werk beschikbaar. Hoeveel banen er zullen verdwijnen de komende vijf jaar, is nog niet bekend. Wel wordt aan alle werknemers aangeraden om zich bij te scholen ter voorbereiding op een eventueel vertrek.

Vervroegd pensioen

60-plussers krijgen een speciale regeling. Zij kunnen kiezen voor vervroegd pensioen, of parttime blijven doorwerken met een hogere pensioenopbouw. Ook is er de mogelijkheid voor het “60+ arrangement”. Dan werkt een bezorger nog 60 procent en krijgt hij 80 procent uitbetaald. Met 63 jaar moet de werknemer met pensioen zijn.

Bron: de Volkskrant

Zit jij in een situatie met een medewerker waarin je twijfelt of een ontslag op zijn plaats is? Probeer dan de ontslagchecker, de online tool die binnen enkele minuten een betrouwbare indicatie geeft of ontslag in een bepaalde situatie is toegestaan of niet en wat de goedkoopste oplossing is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer