26-weken-eis: aannemen uitzendkrachten op andere vestiging mag

0

Een bedrijf dat voor 1 vestiging van het UWV toestemming krijgt voor ontslag van een aantal werknemers, mag wel uitzendkrachten aannemen op een vestiging 30 kilometer verderop.

De situatie

Een timmerman was 9 jaar in dienst van een bedrijf in de utiliteitsbouw toen het bedrijf in het kader van een reorganisatie toestemming kreeg van het UWV voor ontslag van 6 van de 12 timmerlieden. De werknemer is per 4 december 2010 ontslagen.
Als er op de vestiging Drachten, 30 kilometer verderop, timmerlieden op uitzendbasis worden ingehuurd, vraagt de werknemer om intrekking van zijn ontslag. Het aannemen van uitzendkrachten is volgens hem in strijd met de wederindiensttredingsvoorwaarde waaronder de toestemming voor zijn ontslag door het UWV is verleend.

De vorderingen

De werknemer wil weer aan het werk op in Leeuwarden of in Drachten, dat maakt hem niet uit. Hij vordert ook doorbetaling van zijn loon.

Het verweer

De werkgever vindt dat de  26-weken-eis niet is geschonden omdat de ontslagaanvraag alleen betrekking had op de vestiging Utiliteitsbouw in Leeuwarden en niet op de vestiging Servicebouw in Drachten. Als de voorwaarde aan het hele bedrijf zou zijn opgelegd, zou het bedrijf nergens meer timmerlieden mogen aannemen, ook niet voor de vestigingen in het zuiden van het land.

Het oordeel

De kortgedingrechter geeft de werkgever gelijk. Er is geen reden om aan te nemen dat de voorwaarde ook buiten de vestiging waar het afspiegelingsbeginsel is toegepast, zou moeten gelden. Het doel van de 2- wekenvoorwaarde is dat de werknemer de kans krijgt om weer in zijn oude baan aan de slag te gaan als zijn functie binnen 26 weken weer beschikbaar komt. Volgens de rechter is het duidelijk dat het UWV specifiek naar de vestiging Leeuwarden geeft gekeken; en op die vestiging zijn geen nieuwe timmerlieden aangenomen. De rechter oordeelt dat de wederindiensttredingsvoorwaarde niet is geschonden en wijst de vordering van de werknemer af.

Zie ook:
> Uitzendkrachten doen deel werk ontslagen werknemer. Geen schending 26-weken eis.
> Zelfstandige mag binnen 26 weken na vergunning UWV werk ontslagen werknemer doen
> Ontslag nietig na negeren 26-weken -regel

LJN BQ0962
Kantonrechter Leeuwarden
Kort geding
26-weken-eis
Eerste aanleg
08 april 2011

Door mr. Ingrid Kooijman  

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.