Werktijdverkorting wegens aardbeving Japan

0

Bedrijven die minder werk hebben door de aardbeving en tsunami in Japan, kunnen werktijdverkorting aanvragen voor hun personeel.

Daartoe heeft minister Henk Kamp (Sociale Zaken) donderdag de regeling opgesteld. Tot nu toe zijn zeven aanvragen voor werktijdverkorting door bedrijven ingediend wegens de ramp in Japan. Deze verzoeken worden nog beoordeeld door het ministerie van Sociale Zaken.

Onder meer high tech bedrijven en ondernemingen uit de autoindustrie zijn getroffen, omdat ze afhankelijk zijn van onderdelen uit Japan en deze nergens anders kunnen krijgen. Om in aanmerking te komen voor werktijdverkorting moet de productie tenminste 20 procent zijn ingezakt en deze situatie moet minimaal twee weken duren. De werkgevers kunnen voor werknemers een WW-uitkering aanvragen voor de niet-gewerkte uren door de ramp in Japan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.