Weinig doorstroom minderheden naar top

0

Culturele minderheden zijn ondervertegenwoordigd in de top van ons bedrijfsleven. Reden: bedrijven toetsen leiderschapskandidaten volgens klassieke leiderschapscriteria en medewerkers uit andere culturen vertonen gedrag dat afwijkt van de gestelde normen.

Hierdoor gaat veel talent uit andere culturen verloren en wordt niet ingezet om het bedrijf beter te maken. Dit stelt Theo Stor, senior consultant en psycholoog bij Right Management.

Potentiële leiders
Het Nederlandse bedrijfsleven (h)erkend de potentiële leiders uit andere culturen onvoldoende. Ondanks dat het medewerkersbestand de afgelopen jaren steeds multicultureler is geworden, is daar op managementniveau nauwelijks sprake van. Nederlandse bedrijven gebruiken klassieke leiderschapscriteria om kandidaten voor managementfuncties te selecteren.

Stor: “Het leiderschapspotentieel onder bijvoorbeeld Marokkaanse, Turkse en Surinaamse medewerkers wordt niet opgemerkt, omdat zij veelal ander gedrag vertonen dat afwijkt van de gestelde normen voor klassiek leiderschap. Vaak komen zij in assessmentcenters niet door de selectie heen, terwijl zij over leiderschapsvaardigheden beschikken die van onschatbare waarde kunnen zijn voor een bedrijf. Zo beschikken Turkse medewerkers bijvoorbeeld over een groot gemeenschapsgevoel die de binding van het personeel enorm positief kan beïnvloeden.”

Stop met blindstaren
Bedrijven moeten stoppen met het blindstaren op de klassieke leiderschapscriteria om het leiderschapspotentieel uit andere culturen beter te (h)erkennen. Medewerkers met een andere achtergrond die een functie als manager ambiëren moeten op hun beurt zelf een goede balans vinden tussen de eigen culturele normen en waarden en de klassieke gevraagde leiderschapsstijl. “Het beste van beide werelden verenigen in een leider kan bedrijven veel voordelen opleveren,” zegt Stor.

Bron: Right Management

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.