Verbeter de resultaten van het MD-programma

0

Geen organisatie zal ontkennen dat training en opleiding belangrijk zijn. Sterker nog, veel organisaties stellen dat het trainen en opleiden van managers bijdraagt aan het succes van de organisatie.

Echter, zodra het economisch tegenzit, is het opleidingsbudget een van de eerste zaken waarop wordt bespaard. De reden voor deze tegenstelling is vaak een gebrek aan resultaten van scholing. Training en opleiding worden dan afgedaan als leuk ‘bind-en-boeimiddel’ in plaats van bijdragend aan de organisatieresultaten. Vele mooie management development-programma’s leggen dan het loodje, omdat er een gebrek is aan business-resultaten.

Dit kan op relatief simpele wijze opgelost worden. Deelnemers aan managementopleidingen en –trainingen moeten een specifieke businesscase (als team of als individu) meenemen naar het opleidingsprogramma. Tijdens het programma moet tijd vrijgemaakt worden voor het oplossen van de businesscase. Managers moeten na afloop van de opleiding handelen naar de uitkomsten hiervan. Bedrijven als GE en Siemens passen dit reeds jaren succesvol toe. Management development wordt op deze manier een profit center in plaats van een cost center. En op profit centers wordt niet zomaar bezuinigd.

Nu de economie weer wat aantrekt gaan organisaties weer naar hun management development-programma kijken. Organisaties moeten zich daarbij het volgende afvragen:

  • Kunnen deelnemers aan het MD-programma de resultaten daarvan ook meteen in praktijk brengen?
  • Sluit de inhoud van het programma aan bij de dagelijkse gang van zaken?
  • Is er in het programma tijd opgenomen om de businesscase goed te bekijken en een implementatieplan te schrijven?
  • Kunnen trainers de verbinding maken tussen theorie en de dagelijkse praktijk van de deelnemers?
  • Is follow-up in het programma ingebouwd. Kunnen managers het geleerde ook daadwerkelijk in praktijk brengen?

Het originele artikel “How to Translate Training into Results” is hier te lezen.
 

Meer mediascan »
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.