Van pruts- naar succesproject

0

Het succes van een project is niet alleen afhankelijk van tastbare en technische aspecten van het vak. Juist de mens is een bepalende factor en kan tijdig ingrijpen als het mis dreigt te gaan. In de kosteloze workshop ‘Hoe overleef ik een project?’ laat crisismanager en managementbestsellerauteur Bart Flos zien hoe de menselijke factoren met succes in te zetten.

Twee derde van alle projecten mislukt, stelt Bart Flos. Flos heeft ruim 25 jaar ervaring als verander- en crisismanager en is managementbestsellerauteur van ‘Het anti-klaagboek’ en zijn nieuwe boek ‘Het perfecte project’.

Of medewerkers projectmanagementopleidingen hebben gevolgd lijkt de succesfactor van een project nauwelijks ten goede te beïnvloeden.Volgens Flos komt dat doordat deze opleidingen zich vooral focussen op projectsystemen. Terwijl juist de menselijke factor bepalend is voor het succes of falen van een project.


De menselijke factor in succesvolle projecten heeft volgens hem alles te maken met goed leiderschap, volwassen gedrag (zowel van individuen als van samenwerkingsverbanden) en weerbaarheid (het vermogen om er iets van te zeggen als er rare dingen gebeuren in een project, ook al ben je ‘slechts’ projectmedewerker en geen projectleider).

Menselijke factor

In de kosteloze workshop ‘Hoe overleef ik een project?’ die Flos op woensdagavond 1 oktober bij Avans+ in Breda geeft, vraagt hij projectmedewerkers, -leiders en -opdrachtgevers om hun eigen – menselijke – werkwijze onder de loep te nemen en te bekijken wat er goed gaat, en waar er actiepunten liggen. Want alleen de mens is in staat om in te grijpen als een project mis dreigt te gaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.