Uitgeputte resources?

0

Al een tijd baalden mijn collega’s en ik bij elk economisch bericht dat we op de website plaatsten. Malaise, crisis, reorganisatie, ontslag, werkloosheid, werkdruk en stress. Gelukkig kwam er deze week positief nieuws: het einde van de recessie is volgens economen in zicht. Tot die tijd zijn het pittige tijden voor HR. Je kunt nog zo goed bedenken wat het personeel kan, en wat het nodig heeft, maar wat als er geen werk meer voor ze is? Is dan het ooit zo zorgvuldig geselecteerde, talentvolle personeel, niet langer ‘waardevol’? Is personeel alleen zo waardevol als het de organisatie uitkomt?

Creatieve destructie

We horen niet alleen maar negatieve verhalen rond reorganisaties. Ze worden ook een uitdaging genoemd, een nieuwe start. Als een organisatie niet meer werkt kan ook vernieuwing ontstaan. Het is wat economen creatieve destructie noemen: het verdwijnen van banen en het ontstaan van nieuwe werkgelegenheid door vernieuwing van producten of bijvoorbeeld de internationalisering. Naast dat we de economische wind niet mee hebben, moet een organisatie zich steeds beter kunnen aanpassen aan een nieuwe context. Darwin zei het lang geleden al: het is niet de sterkste die overleeft, en ook niet de slimste. Het is diegene die zich het beste weet aan te passen aan verandering.

Ontwikkelpotentieel
Die nieuwe omgeving, de nieuwe organisatie, vereist misschien wel andere competenties van het personeel. Misschien vereist het nieuw personeel. Het vereist in elk geval personeel dat breder inzetbaar is. Die eigenschap komt van mensen zelf, maar moet je als organisatie faciliteren. Onderschat vooral niet het ontwikkelpotentieel in de organisatie, waarschuwt HR-manager Cameron Beckx in Het Keuzemenu.

Geef ruimte aan talent, is ook de boodschap van de coverstory deze maand. Caroline Rijnbeek, innovatieadviseur voor Syntens: ‘Het systeem heeft de overhand gekregen. Directie en P&O knippen het werk in stukjes, noemen dat een functie en duwen daar mensen in. Daar moet je je aan houden, en anders vertrek je maar.’ Volgens Rijnbeek overleven organisaties die de mens onderschikt laten aan het systeem, niet. Je zult dus een bedrijf meer moeten inrichten rond de kwaliteiten van mensen. Als dát geen positief nieuws is voor HR?

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.