Top 5 HR-prioriteiten voor 2016

0

Uit de top 5 HR-prioriteiten voor 2016 blijkt dat strategische personeelsplanning voor dit jaar hoge prioriteit heeft. 35% van de HR-managers ziet dit als één van de grootste HR-prioriteiten. Ook geeft een op de vijf managers toe dat zij op gebied van strategische personeelsplanning nog onbekwaam zijn.

De volledige top 5 HR-prioriteiten voor 2016 bestaat uit:

  1. Strategische personeelsplanning (35%)
  2. Duurzame inzetbaarheid (33%)
  3. Opleiding en ontwikkeling (31%)
  4. Mobiliteit (intern en extern) (21%)
  5. Leiderschapsontwikkeling (20%)

Ondanks dat de prioriteiten van HR voor dit jaar op bovenstaande punten ligt, is HR op dit moment nog het meeste tijd kwijt aan werving en selectie, arbeidsvoorwaarden en beloning en gezondheidsmanagement.

Competenties

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 70% van de bestuurders zich zorgen maakt of de competenties die de huidige medewerkers bezitten, ook de competenties zijn die het bedrijf nodig heeft in de toekomst. Vanwege veranderende marktomstandigheden zoals technologische ontwikkelingen of nieuwe klantbehoeften, verwachten zij andere competenties nodig te hebben van de medewerkers. Maar welke competenties dit dan precies zijn, is bij bestuurders vaak nog onbekend. 42% mist namelijk het inzicht in benodigd talent voor de toekomst. Driekwart van de medewerkers daarentegen geeft aan graag de eigen regie over hun ontwikkeling te houden, maar 31% van de HR-managers vindt dat zij deze regie onvoldoende pakken.

Bron: Raet

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.