Terugkijken: HR Journaal over leiderschap

0

Slechte leiders en managers, hoe herken je ze en hoe kom je er van af? Dat was het thema van het HR Journaal van donderdag 11 mei. Uitzending gemist? Je kunt het HR Journaal een maand lang terugkijken.

HR Journaal terugkijken

 

Leiderschap

In het HR Journaal legt managementauteur Joep Schrijvers de kenmerken van slecht leiderschap uit. Ook geeft hij manieren om slechte managers in organisaties te corrigeren en weg te krijgen. Maar ook de zogenoemde ‘volgers’ en toezichthouders moeten in actie komen. Want waarom onthouden medewerkers zich van commentaar als ze hun baas of manager verkeerde dingen zien doen? En hoe kunnen organisatie hiermee omgaan? Joep deelt in het HR Journaal zijn kennis en ideeën, die jou als HR-professional ook weer aan het denken zetten.

WW-uitkering

Andere onderwerpen die in dit HR Journaal aan bod komen zijn het derde jaar WW-uitkering en het vaderschapsverlof. Ook blijkt uit recent onderzoek dat steeds meer HR-taken naar de eerste lijn verschuiven. Hoe dit precies zit, hoor je in het HR Journaal.

HR Journaal over de nieuwe Arbowet

Het HR Journaal van 8 juni gaat over de vernieuwde Arbowet die vanaf 1 juli 2017 in werking treed. Petra van de Goorbergh is de directeur van OVAL, de brancheorganisatie van onder andere de arbodiensten en re-integratiebedrijven. Zij zal je in deze uitzending bijpraten over het laatste nieuws rondom de invoering van de nieuwe wet- en regelgeving rondom arbo. Wil je deze uitzending niet missen? Meld je hier gratis aan. Je ontvangt rond 8 juni automatisch een uitnodiging met link naar het webinar.

Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen, managementauteur Joep Schrijvers en XpertHR Actueel redacteur Marloes Oelen tijdens het HR Journaal.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.