Steun manager voor thuiswerkregeling cruciaal

0

Een regeling voor thuiswerken heeft alleen nut wanneer deze actief wordt ondersteund door de direct leidinggevende. In alle andere gevallen wordt er niet vaker gebruik van gemaakt.

Dat blijkt uit onderzoek van de VU in Amsterdam en de Universiteit van Tilburg. De onderzoekers publiceerden hun onderzoek in het laatste nummer van het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken.

Volgens universitair docent en onderzoeker Josje Dikkers (VU)  is ondersteuning van dergelijke thuiswerkregelingen cruciaal voor het gebruik ervan: ‘Sinds een aantal jaren bestaan er wettelijke regelingen, maar die hebben weinig om het lijf wanneer het volgens de bedrijfscultuur not done is om er gebruik van te maken. Pas wanneer de organisatie, de direct leidinggevende en de collega’s thuiswerken ondersteunen, gaan mensen er gebruik van maken. Daarbij is vooral de direct leidinggevende belangrijk: die beslist immers over beoordeling en promotie of ontslag. Als de leidinggevende tegen is, staat er een mooie regeling in de vitrine waar je vervolgens niet aan mag komen.’

Nut

Vervolgens blijkt ook dat het gebruik van deze regelingen niet per se leidt tot minder conflicten tussen werk en privé. Dikkers: ‘Een van de verklaringen hiervoor is dat de ene regeling de andere niet is. We weten bijvoorbeeld dat flexibele begin- en eindtijden heel erg goed werken om werk-privé conflicten te verminderen. Voor thuiswerken ligt dat iets anders: het helpt wel, maar heeft ook het gevaar in zich dat mensen teveel over gaan werken, waardoor het effect weer verdwijnt. Het negatieve effect van de ene regeling zou dus wel eens het positieve effect van de andere regeling op kunnen heffen. Daar moeten we nog meer onderzoek naar doen. Wat we in elk geval wel weten, is dat veel ondersteuning van de werkgever om werk en privé te combineren, leidt tot minder conflict.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees ook:
> Checklist thuiswerken
> Wordt werken vanuit huis de norm?
> Werkgeversverenigingen tegen wet flexibel werken

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.