‘Sommige functietitels worden overschat’

0

Veel leiders zijn, op zijn minst in zekere mate, trots op hun functietitel. Of dat nu manager, directeur, vicevoorzitter of CEO is. Het wordt op visitekaartjes gezet, op de kantoordeur en onder e-mails. Anderen weten dan met wie zij van doen hebben en wat de status van diegene is.

Maar, zo waarschuwt leiderschapsexpert Jeremy Kingsley, hoewel er niets mis is met trots zijn op wat je hebt bereikt, is het belangrijker in het oog te houden hoe weinig die functietitel de mensen in je team zegt. Het zit in de menselijke natuur om macht uit te oefenen. Maar bij veel leiders leidt dit tot isolatie en arrogantie. Uiteindelijk is dat contraproductief.

Belangrijkste functietitels

Als je met je team bent, zijn dit de belangrijkste functietitels die je moet hanteren:

– Luisteraar. Als je luistert naar mensen en je maakt duidelijk dat je hun input waardeert, profiteer je van de volgende twee voordelen: 1) je profiteert van hun unieke perspectief, hun kennis en hun ideeën. 2) je laat hen weten dat hun inbreng wordt gewaardeerd. Blijf toegankelijk en hou ogen en oren open.
– Boodschapper. Wat de situatie ook is, mensen reageren positief op communicatie die oprecht, duidelijk en eerlijk is. Communiceer zowel in groepsverband als een op een. Reageer openhartig op vragen en probeer uit te vinden wat je niet weet. Zorg ervoor, zeker in tijden van crisis of onzekerheid, dat iedereen weet wat ‘ie moet weten. Er is geen betere manier om vertrouwen in een team op te bouwen.
– Coach. Goede teams komen niet toevallig tot stand. Er is altijd een coach die kijkt, beoordeelt en beslissingen neemt die het beste zijn voor de groep. Waarbij heeft het team meer hulp nodig? Wie zou beter presteren in een andere rol? Hoe zit het met de motivatie van het team? Welke uitdagingen komen op het team af en hoe kan het zich daarop voorbereiden?
– Teamlid. Wees bereid om de mouwen op te stropen en te helpen waar nodig. Zorg dat je voldoende weet van de dagelijkse gang van zaken, zodat je je ook echt nuttig kunt maken.
– Leider. Boven alles, wees de persoon waar je team vertrouwen in stelt, de persoon die voor het team door het vuur gaat, het team verdedigt en die iedereen begeleid bij het behalen van doelstellingen.

Naaste collega’s

Functietitels kunnen mooi zijn, maar het is de achting van je naaste collega’s, je team, dat de meeste waarde toevoegt aan je werkende bestaan. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat je succesvol bent. Het staat dan misschien niet op een visitekaartje, zo besluit Kingsley, maar het is absoluut wel zichtbaar.
Bron: Jeremy Kingsley

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.