Simulator traint managementvaardigheden

1

Over een jaar of tien zal het mogelijk zijn om managementvaardigheden te trainen in een simulator. Rollenspellen worden dan overbodig.

Die voorspelling doet hoogleraar Aske Plaat morgen in zijn inaugurele rede aan de Universiteit van Tilburg.

Volgens Plaat wordt het simuleren van menselijk gedrag in organisaties steeds realistischer. “Een toenemende integratie van psychologie, gaming en trainingen zal ervoor zorgen dat managers in de toekomst regelmatig een simulator in kunnen om hun vaardigheden op peil te houden. Je ziet dat enerzijds de behoefte groeit en dat anderzijds de techniek zo snel verbetert, dat het binnenkort allemaal mogelijk wordt.”

Bestaande simulatoren

Volgens Plaat zijn er al diverse simulatoren op andere gebieden: “We kennen natuurlijk de simulator in de luchtvaart en ook de NS oefenen al met simulatoren. Sinds kort is het ook mogelijk om mensen voor fobieën (zoals hoogtevrees) te behandelen. Dat zijn de relatief simpele simulatoren. Willen we gedrag in organisaties simuleren, dan is dat een stuk ingewikkelder omdat menselijk gedrag heel divers is. Maar ik geloof dat we dat met een jaar of tien zullen kunnen. Er zijn verschillende mensen in de wereld mee bezig, maar als het me lukt de eerste te zijn, is het een wereldprimeur.”

Simulator in bedrijf

Maar wat behoort nu precies tot de mogelijkheden? Plaat: “Je kunt jonge managers bijvoorbeeld trainen op het voeren van slechtnieuwsgesprekken. Je ziet dan iemand die begint te huilen en zegt dat het zijn schuld allemaal niet is, waar de getrainde op moet reageren. Iets complexer wordt het wanneer je een vergadersituatie modelleert: de getrainde moet dan de interactie tussen meerdere mensen in de gaten houden. En helemaal interessant wordt het wanneer we in staat zijn om niet alleen de formele besluitvorming aan tafel na te bootsen, maar ook de eigenlijke besluitvorming aan de koffiemachine. Dat is ook erg ingewikkeld omdat je dan zeer veel variabelen in zo’n computer moet stoppen.”

Analyses

Ook behoort het tot de mogelijkheden om bepaalde analyses te maken van het personeelsbestand. Laat een aantal managers in de simulator plaatsnemen, en krijg inzicht in de aanwezige competenties. “Je wilt uiteindelijk een organisatie beter maken, dat is ons doel. En hoe meer je weet (meten is weten) hoe meer je kunt bijsturen.”

Door vooruitgang in psychologische modellen en vorderingen in het ontwerpen van computergames en trainingen worden simulaties van meerdere actoren in organisaties steeds realistischer. Ze zullen vaker gebruikt worden bij het ontwerpen van beleid en organisaties, voorspelt de hoogleraar, maar ook bij kritische analyses van bestaande organisaties. Te denken valt aan vragen als:

– Welke aspecten versterken samenwerking?
– Hoeveel free-riders kan een afdeling van veertig medewerkers zich veroorloven?
– Wat betekenen snellere communicatiemiddelen voor hiërarchische organisaties?
– Moeten managers anders gaan sturen?
– Wanneer neemt de effectiviteit van de organisatie toe?

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dit is echt een broodje aap verhaal. Dit is uiteindelijk gewoon assesment center technologie met rollenspel en observers.
    Dat je daar bij een computer mee laat rekenen, leuk hoor…