Retentie strategie volgens Deloitte

0

HR-professionals hebben veel vragen over generatieverschillen op de werkvloer. Daarbij zitten ook vragen over het behouden van verschillende generaties medewerkers.

Het behouden van medewerkers wordt weer een speerpunt voor organisaties, gezien ook de resultaten van een Deloitte-studie naar het baanzoekgedrag van (Amerikaanse) medewerkers. Maar liefst tweederde van de ondervraagde medewerkers geeft aan naar een andere baan uit te kijken.

Voor het beantwoorden van de vragen over het behouden van medewerkers put auteur Abhishek Mittal uit de studie “Talent Edge 2020: Blueprints For the New Normal.” Van Deloitte.

Voor de Generatie Y, werknemers onder de 30 jaar, zijn niet-financiële incentives zeer belangrijk. De organisatiecultuur, mogelijkheden om flexibel te werken, de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen en de steun en waardering van de manager zijn het belangrijkst.
 
Voor oudere generaties, zoals de generatie X en de babyboomers, zijn financiële incentives juist wel erg belangrijk. Een duidelijk verschil dus ten opzichte van de jongere generatie Y.

Hij is vooral geïntrigeerd door de volgende tabel: 

 

Bron afbeelding: Deloitte

Deze en andere interessante blogposts van Abhishek Mittal zijn te vinden op Mumblr.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.