Praktijkconferentie: 25 jaar HR studies in Tilburg

0

Tilburg University houdt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het departement Human Resource Studies op vrijdag 22 juni een grote praktijkconferentie over ‘lessen en toekomst van human resource management’.

Met de conferentie wil Tilburg University de balans van 25 jaren human resource studies opmaken, samen met alumni en HR professionals, waaronder HR-directeuren en internationale wetenschappers. Er wordt teruggeblikt maar er zal vooral ook worden vooruitgekeken.

ING, King’s College
Zo schetst Hein Knaapen, HR-directeur van ING, tijdens het congres de belangrijkste praktijklessen op het gebied van people management. Hoogleraar prof. dr. David Guest van het Londense King’s College belicht HRM en het volgens hem zo onderschatte belang van de juiste wijze van implementatie van HRM. Hoogleraar prof. dr. Marc van Veldhoven van Tilburg University geeft antwoord op de vraag’wat betekent HRM voor mij en mijn werk?’ (ofwel: arbeidsgedrag als fundament van strategisch HRM). ‘It runs in the family: van HRM naar People Management’is de titel van de rede van Wilbert Buiter, voormalig HR director ING en Juliette Buiter, graduate HR-studies TiU.

Parallelsessies
In parallellsessies wordt tijdens de praktijkconferentie ook aandacht besteed aan de toekomst van HR en de HR-functie in organisaties; talentmanagement; engagement, en online development door middel van e-coaching. Voorzitter Jaap Paauwe van het departement Human Resource Studies verricht de opening van het HR-evenement, dat 22 juni om 9.30 uur begint in het Dante-gebouw van Tilburg University.
 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.