Nog steeds weinig vrouwen in top bedrijven

0

Het aantal vrouwen in de top van beursgenoteerde ondernemingen is vorig jaar met slechts vijf gestegen, blijkt uit de donderdag gepubliceerde Female Board Index.

Slechts 66 van de 716 zittende bestuurders en commissarissen is vrouw, ofwel 9,2 procent. Vorig jaar was dit 8,4 procent. Nog steeds heeft de meerderheid (55 procent) van de 97 beursondernemingen geen enkele vrouw in de raad van bestuur of raad van commissarissen. Binnenkort wordt het streefgetal van 30 procent vrouwen in de top wettelijk vastgesteld.

Alleen TNT Express voldoet momenteel aan deze eis. Acht ondernemingen voldoen aan het streefgetal voor één van beide raden. Het gaat om Holland Colours, Nedap, KPN, Octoplus, TomTom, Unilever, Wegener en Wolters Kluwer.

,,In de afgelopen 5 jaar is een duidelijke, maar langzaam stijgende trend zichtbaar van het aandeel vrouwen in de raad van bestuur en de raad van commissarissen’’, aldus onderzoekster Mijntje Lückerath-Rovers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.