Minder optimisme positie vrouwen in bedrijven

0

In Nederland is er minder optimisme over de positie van vrouwen binnen het bedrijfsleven dan in andere landen.

Dat is een van de resultaten uit een recent wereldwijd onderzoek van Accenture in het kader van Internationale Vrouwendag 2014.

Verwachtingen
Het onderzoek laat zien dat er een internationaal optimisme is over de verbeterde positie van vrouwen binnen het bedrijfsleven. Het blijkt dat bijna driekwart van de respondenten denkt dat het aantal vrouwen in topfuncties in 2020 zal toenemen. Opvallend is daarentegen dat deze positieve verwachtingen in Nederland lijken achter te blijven. Accenture voerde het onderzoek uit onder 4.100 mannelijke en vrouwelijke professionals in 32 landen.

Toename vrouwelijke CEO’s
In lijn met de verwachting voor boardposities, denkt 70 procent van het aantal respondenten dat het aantal vrouwelijke CEO’s tot 2020 blijft groeien. 15 procent verwacht zelfs een flinke toename. Maar in Nederland denkt 54 procent van de respondenten dat het percentage vrouwelijke CEO’s in Nederland gaat toenemen. In andere landen worden meer vrouwen voorbereid op een rol in het senior management dan in Nederland. Opvallend is dat in opkomende economieën zoals Brazilië, China en India rond de 60 procent vindt dat vrouwen goed worden voorbereid op een senior rol binnen de organisatie.

Manon van Beek, directeur van Accenture in Nederland: “Het verbaast me eigenlijk dat het onderzoek aantoont dat in Nederland de perceptie bestaat dat vrouwen niet goed worden voorbereid op een senior rol in de organisatie. Ik zie juist alle signalen in de andere richting wijzen binnen onze eigen organisatie en in onze klantenkring. Klaarblijkelijk doen we al heel veel, maar laten we het nog onvoldoende zien. Vrouwelijke rolmodellen zijn daarin belangrijk. Maar ook de rol van mannen moeten we niet onderschatten. Vrouwen én mannen moeten het perspectief van de ander zien en verkondigen om overtuiging echt over de bühne te brengen en te zorgen voor duurzame verandering in de samenstelling van leiderschap.”

Leiderschapsdiversiteit
Katinka de Korte, Senior Executive bij Accenture: “Wij merken ook bij onze klanten een scherpere focus op het werven, selecteren en behouden van vrouwen. Het feit dat de discussie over leiderschapsdiversiteit al even aan de gang is, liggen daaraan ten grondslag. Maar ook onderwerpen als de crisis, en bredere trends als vergrijzing en het toenemend aantal vrouwen dat van universiteiten komt dragen daaraan bij. Maar belangrijker is dat zij naast focus nu ook echt investeren in vrouwen. Kennisplatformen, innovatieve trainingen en leiderschapsontwikkeling zorgen ervoor dat de krachten en kwaliteiten van vrouwen op de juiste plek in de organisatie optimaal tot hun recht komen.”

Lees ook: ‘Wat frustreert werknemers in hun ontwikkeling tot leider?

Bron: Accenture

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.