Manager krijgt werknemer die hij verdient

0

Werknemers kunnen pas geïnspireerd rondlopen wanneer hun baas ook bevlogen is. Dat is één van de vele lessen uit het net verschenen boek Hoe bouw je een high performance organisatie van André de Waal.

De Waals HPO-onderzoek laat zien wat de verschillen zijn tussen goed presterende bedrijven en hun mindere collega s. Na jarenlang onderzoek kwam hij uit op vijf succesfactoren: kwaliteit van management, kwaliteit van medewerkers, openheid/actiegerichtheid, continu verbetering/vernieuwing en langetermijngerichtheid. Eerder verscheen er in het magazine P&Oactueel al een groot artikel over het HPO-concept.

Een van de vijf succesfactoren is kwaliteit van medewerkers. Dat is een breed begrip.
Ik onderscheid daarin vier aparte elementen: inspiratie, veerkracht/flexibiliteit, diversiteit/complementariteit en samenwerken.

Laten we het eerste element eens nemen. Geïnspireerde werknemers zijn belangrijk voor het slagen van een organisatie?
Precies. Geïnspireerde mensen hebben zin om nieuwe dingen te ontdekken en steeds te kijken naar hoe ze dingen beter kunnen doen. De vraag is natuurlijk hoe managers kunnen bijdragen aan geïnspireerde werknemers. Twee manieren wil ik uit een lange lijst lichten. In de eerste plaats heb je een gepassioneerde manager nodig. Mensen zoeken inspiratie en kunnen die vinden bij een manager. Een manager krijgt de werknemer die hij verdient. Heb je ongemotiveerde mensen rondlopen, kijk dan eerst eens naar de bevlogenheid van de leidinggevenden. En in de tweede plaats heb je echte interesse van de manager nodig. Nee, niet alleen de verjaardag onthouden, die kan me gestolen worden. Het gaat om interesse in wat iemand wil bereiken. What makes him tick? Een goede manager wil zijn mensen zó goed maken dat hij bij wijze van spreken zelf overbodig wordt.

Het tweede onderdeel is veerkracht en flexibiliteit. Dat lijken me twee aparte dingen.
Het gaat om de gedachte dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en dat je daar toch écht gaat komen. Flexibiliteit is zeggen: we hebben altijd route A geprobeerd, maar nu die niet meer kan pak ik de wegenkaart er eens bij. Teveel mensen blijven vasthouden aan de oude manier. En veerkracht gaat over het doorzettingsvermogen om te zeggen: het maakt niet uit hóe, maar we gáán aankomen in Rome. Bij de best presterende organisaties zie je deze houding veel terug.

Hoe kunnen managers dit stimuleren?
Door een sfeer te creëren van uitproberen. Het gaat dan om optimisme ( Het is leuk om naar Rome te gaan! ) en veiligheid ( Geeft niet als er iets misgaat, probeer het maar gewoon! ). Door te experimenteren gaat er ook vaak heel veel goed.

Diversiteit en complementariteit spreken een beetje voor zich.
Maar de manier waarop is soms nog best lastig. Bij de best presterende bedrijven zie je niet alleen de beste mensen worden aangetrokken vanuit de gedachte dat het beste team bestaat uit de beste mensen. Nee, het beste team bestaat uit capabele en gevarieerde mensen. In een ideaal geval worden alle zwaktes gecompenseerd door de sterktes van anderen waardoor je als team alle capaciteiten in huis hebt. Mijn stelling is: als er nooit ruzie is in een team, dan is het te homogeen samengesteld. P&O ers: ga hiermee aan de slag! Als jullie ergens toegevoegde waarde kunnen creëren, dan is het hier wel.

De laatste onderscheidende factor is samenwerken.
Door samen te werken met elkaar, of zelfs met leveranciers en klanten, kom je op nieuwe ideeën. Als ik jou een idee geef, dan krijg jij daar misschien weer een idee van waar ík niet opgekomen was. Het principe kennis is macht verdwijnt dan als sneeuw voor de zon, omdat je juist wíl delen om uiteindelijk zelf ook weer geïnspireerd te worden.

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.