Leiderschap als Beatrix

0

Een goede leider is goud waard. Maar hoe ziet zo’n leider er eigenlijk uit? Er zijn verschillende vormen van leiderschap. Eén van deze vormen is het persoonlijk en verdiepend leiderschap.

‘Voor mij is prinses Beatrix daarvan hét voorbeeld,’ aldus Bert-Jan van der Mieden, adviseur en coach gericht op geluk, innovatie, duurzaamheid en succes in het decembernummer van P&Oactueel.

‘Persoonlijk leiderschap betekent voor mij dat je jezelf kent, en daardoor inzicht hebt in je ware persoonlijkheid en in je schijnpersoonlijkheid. We hebben ze allebei in ons en om goed te kunnen functioneren op de werkvloer, is het nodig dat we zicht hebben op beide, en dat we onze drijfveren en motieven kennen. Maar daar is nauwelijks ruimte voor. Er is een oppervlakkige focus op het eigen voordeel. Dat egocentrisme is een uiting van die schijnpersoonlijkheid. Verdiepend leiderschap kijkt verder, gaat een laagje dieper. Daar horen woorden bij als visie, missie en langetermijndenken. Het gaat erom dat je wézenlijke en betekenisvolle vragen stelt, waarbij het gemeenschappelijke denkproces belangrijker is dan het antwoord. En dat je ook met de uitkomsten ervan iets dóet. In arbeidsorganisaties gebeurt dat veel te weinig. Ik spreek hoogopgeleide jongeren die worden uitgebuit door hun werkgever. Ze moeten zich tien slagen in de rondte werken en krijgen te horen dat er tien anderen zijn als ze niet willen. Slecht en visieloos werkgeversbeleid is dat, misschien neigend naar moderne slavernij. Mensen zijn op zoek naar diepere lagen. Mensen hebben vragen rondom betekenis en zingeving.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.