Kwart werknemers geen goede relatie met manager

0

Ondanks dat bijna driekwart van de werknemers een goede relatie heeft met hun manager, heeft ruim een kwart dit niet. De meerderheid van deze mensen lijdt hieronder.

Dit blijkt uit een onderzoek van StepStone dat is gehouden onder 5.600 werknemers in Europa. Toen StepStone aan werknemers in Europa vroeg of zij een goede relatie hadden met hun manager, antwoordde 27% dat ze dit niet hadden. Van hen zegt een derde dat het hen niet uitmaakt en dat het geen effect heeft op hun baan. Maar dat geldt niet voor de rest; 18% wil een andere baan, omdat hun huidige manager het werken op kantoor erg moeilijk maakt.

Nederlandse werknemers
Van de landen die meededen aan het onderzoek hebben de Zwitsers, Fransen en Nederlanders het het meest naar hun zin. Ongeveer vier op de vijf werknemers in deze landen zegt dat zij een goede relatie hebben met hun leidinggevende. Daartegenover hebben de werknemers uit Duitsland en Oostenrijk de slechtste relaties met hun manager. Slechts 65% zegt dat zij een goede relatie hebben.

Lees ook:

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.