Kamp wil meer vrouwelijke commissarissen

2

Beursgenoteerde bedrijven hebben nog steeds te weinig vrouwelijke commissarissen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei dat donderdag bij de presentatie van een rapport van de Commissie-Streppel, die toeziet op naleving van een gedragscode voor bedrijven.

Kamp riep bedrijven op te zorgen voor meer vrouwelijke commissarissen. Hij onderstreepte dat de Europese Commissie beursondernemingen een quotum (vast percentage) wil opleggen. De VVD-bewindsman is daar geen voorstander van. Elk land moet dat soort dingen zelf uitmaken, vindt hij. Maar Kamp voorziet wel dat ,,als de resultaten uitblijven de harde regulering het gaat winnen van de zelfregulering”.

In haar rapport constateert de commissie dat de gedragscode door bedrijven door een grote meerderheid van de bedrijven goed wordt nageleefd. Het mandaat van de commissie loopt volgend jaar af, maar Kamp wil dat er een opvolger komt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Er zijn ongetwijfeld net zoveel bekwame vrouwen als mannen voor dergelijke functies. Waarom dan nog steeds geen evenredigheid? Hoe lang duurt deze ongelijkheid al? Waarom dan niet met de knoet het bolwerk van belangrijke behoudzuchtige mannen afbreken? Soms kan de overheid snoeihard optreden en ook heel snel. En Kamp is daar ook heel goed in. Maar soms wordt er afgehouden met een wolk van ondoorzichtige argumenten.Belangen of vriendjes, wie zal het zeggen.

  2. rudolfo Ph.D op

    Dat er net zo veel bekwame vrouwen als mannen zijn voor die functies is puur speculatie. Men kiest domweg en terecht voor competentie en volledige beschikbaarheid. Dat de “overheid” meent zich met zaken te moeten bemoeien die het domein van vrije ondernemers aangaan slaat echt nergens op. Daarvoor moet je b.v. in Cuba zijn. De Eu commisie (en dhr Kamp) kunnen zich beter bezig houden met hun eigen gemankeerde personeelsbeleid, geldverspilling en overig tijdverspillend geneuzel. Er zijn momenteel belangrijker dingen aan de orde.