Invloed niet belangrijk voor leidinggevende vrouwen

0

Leidinggevende vrouwen hebben liever dat er binnen een team vrijheid en onderlinge betrokkenheid heersen, dan dat zij invloed uitoefenen. Leidinggevende mannen vinden invloed een stuk belangrijker. Dit blijkt uit een onderzoek van PiCompany onder 250 HR-professionals over de drijfveren van werknemers.

Een drijfveer die door zowel mannen als vrouwen als belangrijk wordt gezien, is ‘presteren’. Maarten Vaags, consultant bij PiCompany: ‘Werknemers die willen presteren, vinden het belangrijk om uit te blinken in wat ze doen. Ze worden graag uitgedaagd met ambitieuze doelstellingen. Mannen doen dit om zichzelf te profileren en het werk avontuurlijker te maken. Vrouwen hechten bij het presteren meer waarde aan het verbindende element, oftewel dat ze als team een prestatie hebben bereikt.’

Er zit dus een verschil tussen de drijfveren van mannen en vrouwen. Als je naar leeftijd kijkt, zit er minder verschil in. Net als leidinggevenden willen ook alle respondenten graag goed presteren. Ook zoeken zij naar vrijheid. Vaags: ‘We zien dat er bij selectieprocedures  vaak wordt gekeken naar jong talent. De organisatie die nieuwe mensen zoekt, moet zich daar niet op blindstaren. Zeker aangezien het gros van de beroepsbevolking ouder is dan 35 en dat aantal de komende jaren alleen maar toeneemt.’

Het is handig om de drijfveren van personeel in kaart te brengen, omdat je op deze manier beter nieuw personeel kunt selecteren. ‘Wanneer de organisatie sterk hiërarchisch is en top-down wordt aangestuurd, dan zijn drijfveren gekoppeld aan profileren belangrijk. Wil je als organisatie meer werken aan onderlinge verbinding, dan is het verstandiger mensen aan te nemen die hoger scoren op waarden als team, zorg en dialoog’, aldus Vaags.

Bron: PiCompany

 

Meer weten over beïnvloeden? Kom naar de masterclass Meesterlijk Beïnvloeden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.