HRM-afstudeerders richten consultancybureau op

1

De opleiding Human Resource Management op de Hogeschool van Amsterdam heeft een nieuwe manier gevonden om het afstudeerjaar in te richten. Een waarop de studenten de kans hebben om alles wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen.

Veel studies zijn op theoretische elementen gericht. Praktijkervaring wordt nauwelijks als een belangrijk onderdeel van een opleiding gezien. Dit kan problemen veroorzaken tijdens sollicitatieprocedures nadat iemand afgestudeerd is. Maar het kan ook anders…

Van student naar HR-consultant
Afstudeerders aan de HRM-opleiding runnen het HR-consultancybureau Peperclip. Zij geven hierbij  bruikbare, betaalbare en ongezouten maar wel gepeperde adviezen die gericht zijn op het bevorderen van samenhang binnen organisaties. De studenten halen zelf opdrachten binnen en zetten zelf de organisatiestructuur- en cultuur op. Het evalueren en bijhouden hiervan behoort ook tot het takenpakket, net als het managen van contact met opdrachtgevers.
Alle elementen van een organisatie komen naar voren en worden aangestuurd door HR-consultants. De studenten krijgen de ruimte om te experimenteren in het werkveld en worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Toegevoegde waarde
Binnen het consultancybureau Peperclip vindt twee keer per jaar een wisseling van afstuderende HR-studenten plaats. Het zittende team draagt dan de organisatie, inclusief lopende projecten, over aan de volgende groep afstudeerders. Hierdoor bestaat Peperclip altijd uit de nieuwste generatie HRM’ers. De studenten werpen een frisse blik op een HR-vraagstuk en leveren na het uitvoeren van een onderzoek een passend adviesrapport.

Organisaties kunnen bijdragen aan de werkervaring van studenten en ontvangen tegelijk op maat gemaakte, unieke adviezen.

Lees ook: Goed WGA-advies is nodig en SER-advies binding buitenlands talent

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ivo Borggreve op

    Mooi initiatief, op Avans Hogeschool deden we iets soortgelijks tijdens de minor. Daar legden organisaties een adviesvraag voor en hadden studenten twee weken de tijd om een advies te geven.