HR-team Trigion

0

Iedere maand brengt trainer Marleen de Bruijn met behulp van e-portfolio’s de kwaliteiten van
een team in kaart. De rollen van Belbin staan hierbij centraal. Deze keer is zij in gesprek met
het HR-team van Trigion.

Trigion is een van de grootste beveiligingsbedrijven in Nederland. Vier dames, verantwoordelijk voor de werving en selectie van beveiligingspersoneel op Schiphol, vormen sinds één jaar één team en zijn volledig op elkaar ingewerkt. Binnenkort stappen Manon en Marcella echter over naar een andere locatie en moeten Kim en Joan het samen klaren. Wat is de kracht van het huidige team en wat zal veranderen?

‘ Onze samenwerking en onderlinge communicatie!’ , beantwoordt Marcella de eerste vraag. ‘ Bij problemen pakt iedereen van nature zijn rol en lossen we samen de boel snel op.’ De drijfveer samenwerken scoort het hoogst. Kim: ‘ We hebben onlangs een groot project gehad; tweehonderd man selecteren in korte tijd. We hebben ons team van vier hiervoor tijdelijk uitgebreid naar vijftien man. Je zag dat de nieuwe medewerkers mooi meegingen in dezelfde teamgeest. Communicatief allemaal sterk, wat ook noodzakelijk is. We hebben een pittige doelgroep. De selectie van beveiligers op Schiphol is precair, de kandidaten vaak mondig.’ De vier vormen verder een besluitvaardig clubje; de rol van voorzitter ligt iedereen goed. In het grote project zijn knopen makkelijk doorgehakt en ieder nieuw teamlid is aangemoedigd om bij te dragen.

De uitbreiding van het team liep soepel, hoe zal de halvering verlopen? De persoonlijkheidsvragenlijst laat voor twee karaktertrekken  extravertie en zorgvuldigheid  uiteenlopende scores zien. Waar Manon sterk op anderen gericht en pragmatisch van aard is, is Marcella introverter en zeer zorgvuldig in haar werk. Bijna hetzelfde gaat op voor Joan en Kim; de splitsing valt wat rollen betreft goed uit! ‘ Ik zoek alles uit en wil alles weten. Ook als de beslissing al genomen is’ , aldus Joan, de monitor van het stel. Kim pakt in haar werk vooral de rol van vormer. ‘ Ik ga ergens voor staan en ga dan door om van zaken een succes te maken. Het voelt als een voortdenderende trein waar een kritische noot soms nodig is.’

Uitdaging
Dat brengt een mooie uitdaging naar voren. Het duo Kim-Joan kan Joan’ s monitor kwaliteit hierin nog beter benutten. Joan: ‘ Ik wil de resultaten van mijn uitzoekwerk en mijn kritische noten eerder gaan delen.’ De middenmoot-scores voor de rol van zorgdrager, met oog voor detail, bezorgen Kim een goed voornemen. ‘ We lossen alles wel op. De komende tijd wil ik echter minder direct oplossend te werk en meer inhoudelijk de punten op de  i gaan zetten.’ Wat kunnen de overstappers hun nieuwe teams brengen? Marcella, zorgvuldig, mét oog voor vernieuwing, kan als groepswerker een aanwinst zijn voor de groepsmoreel in haar nieuwe team. En Manon  met haar praktische bedrijfsman en naar buiten gerichte brononderzoekerkwaliteiten  zal prima nieuwe ideeën onder de aandacht van haar team kunnen brengen en deze ook omzetten in concrete acties. Veel moois voor de nieuwe teams! Foto: Peter Arno Broer

De rubriek Teamwork komt tot stand in samenwerking met Marleen de Bruijn, trainer bij Meurs HRM.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.