HR bestuurders zijn goede CEO s

1

Consultant Ellie Filler van W&S-bureau Korn Ferry concludeert dat wereldwijd de rol van chief human resources officer (CHRO) steeds belangrijker wordt. De CHRO wordt nu echt als strategisch partner van de CEO gezien.

Filler onderzocht samen met Dave Ulrich de veranderende rol van de HR-leider. De top 10% van de CHRO’s verdient gemiddeld meer dan de top 10% best verdienende CFO’s, CIO’s en CMO’s. Alleen COO’s en CEO’s verdienen beter.

Als de resultaten van assessments van bestuurders naast elkaar worden gelegd blijken de eigenschappen van de CHRO het meest overeen te komen met die van de CEO. Een resultaat dat Filler en Ulrich verbaasde.

Met deze bevindingen in de hand raden Filler en Ulrich organisaties aan om vaker een CHRO te overwegen voor het vervullen van de positie van de CEO. Deze tijden vragen immers om het aantrekken van de juiste talenten, het samenstellen van goede teams, het neerzetten van de juiste organisatiestructuur en het bouwen van de juiste cultuur. En wie kan dat beter dan de HR bestuurder?

Kanttekeningen
Er zijn echter wel wat kanttekeningen te plaatsen bij dit onderzoek. Zo onderzochten Filler en Ulrich alleen de beste presteerders. Bovendien blijkt carrière maken in HR niet echt een pad in de richting van de stoel van de CEO. Het blijken eerder personen met brede managementervaring, waaronder in de lijn, die als onderdeel van bijvoorbeeld een management development programma enige tijd als HR manager werkzaam zijn. Ulrich raadt HR managers met aspiraties dan ook aan zich technische en financiële vaardigheden eigen te maken.

Steeds meer CEO’s zien de toegevoegde waarde van de HR bestuurder. De rol van CEO vergt een mix van technische en sociale vaardigheden. Het gaat om zakelijk inzicht gekoppeld aan ‘zachtere’ leiderschapskwaliteiten. De CHRO is daarbij een belangrijke adviseur of, steeds vaker, de logische vervanger van de CEO.

Bron:Harvard Business Review

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Kamiel Rietsema op

    Voor professionele HR managers is het altijd goed om ervaring in andere disciplines in je bagage te hebben, zoals finance, commercie of algemeen management. Daardoor verhoog je je meerwaarde als businesspartner, op elk niveau in de organisatie.