Een simpel social media beleid

0

Bij beleid wordt al snel gedacht aan dikke telefoonboeken en ambtelijke taal.

Trish McFarlane is geen fan van vijtien pagina’s tellende handleidingen. Zij pleit voor het in gesprek gaan met medewerkers over het op juiste wijze intern en extern communiceren. Deze manier van communiceren geldt bij telefonisch contact, via e-mail én online.

Als organisatie hoeft u ook geen dure consultants in te schakelen voor het opzetten van een social media beleid, betoogt Trish. Kijk in plaats daarvan eens naar het Disney voorlichtingsfilmpje, waarin de ook in Nederland populaire Phineas en Ferb, figureren. In dit filmpje worden kinderen voorgelicht over ‘de gevaren’ van internet en worden veiligheidstips gegeven.  In dit filmpje komen ook de meeste zaken die organisaties moeten adresseren bij het opstellen van een social media beleid aan de orde. Het draait in dit filmpje om duidelijkheid en gezond verstand….

Het originele artikel is hier te vinden

Meer Mediascan »
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.