Een goede manager is ook nederig

0

Charisma, zelfstandig beslissingen nemen en veel aan het woord zijn. Allemaal eigenschappen waarmee een manager associëren. Toch is nederigheid ook erg belangrijk voor effectief leiderschap. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Catalyst.

Het bureau analyseerde leiderschapsbeoordelingen in Australië, China, India, Duitsland, Mexico en de Verenigde Staten en concludeerde dat de effectiefste leider een altruïst is. Een leider die zich niet nadrukkelijk boven zijn werknemer  stelt en er alles aan doet om anderen te helpen.  Daardoor voelen werknemers zich betrokken.

De belangrijkste eigenschappen volgens 1500 vrouwelijke en mannelijke werknemers uit zes landen zijn:

  • Empowerment: Geef werknemers zelf de mogelijkheid om beslissingen te nemen en daarvan te leren.
  • Courage: Wees moedig en durf beslissingen te nemen volgens vaste waarden en principes. Ook als die je eigen positie kunnen bedreigen.
  • Accountability: Houd werknemers verantwoordelijk voor de resultaten. Hierdoor voelen ze zich betrokken bij het team.
  • Humility: Geef fouten toe en leer van de kritiek van werknemers.

Werknemers die onder een altruïstische manager werkten geven aan innovatiever te zijn en meer suggesties en ideeën te opperen. Verder gaven ze aan beter te kunnen werken als team en het werk minder als een plicht te zien. Op die manier werd bijvoorbeeld overwerken minder als een last ervaren, omdat de medewerkers zich betrokken voelden.
Lees ook:
Wat is een goede manager waard? en Bescheiden managers zijn effectiever

Lees meer over:

Over Auteur