Een dozijn directe medewerkers managen is teveel

0

Het wordt steeds moeilijker een groeiend team te managen. Er lijkt zelfs een omslagpunt te zijn waarbij het onmogelijk wordt om nog meer medewerkers direct aan te sturen.

Coach Jason Evanish constateert dat het steeds moeilijker wordt een groeiend team te managen. Hij verwijst daarbij naar de wet van Metcalfe die door StackOverflow is gebruikt om het aantal exponentieel groeiende interacties binnen een team weer te geven. Ieder teamlid dat toegevoegd wordt zorgt voor meer communicatielijnen, waardoor het voor een manager steeds moeilijker wordt overzicht te houden.

Als het team groeit zijn er meer taken te delegeren, meer communicatieproblemen op te lossen en meer belangen tegen elkaar af te wegen. En dat wordt alleen maar meer en meer. Op een gegeven moment geeft de manager iedereen net niet die aandacht, feedback en coaching die nodig is. Precies op dat moment ‘verliest’ iedereen. Het team wordt slordig, teamleden zijn boos op hun manager omdat deze afspraken niet nakomt en vergeet wat belangrijk is voor hen. Dat zorgt voor toenemende stress.

Het breekpunt: 10 tot 12 directe medewerkers
Als coach heeft Evanish de ervaring dat managers het moeilijk krijgen op het moment dat zij meer dan 10 tot 12 directe medewerkers krijgen om aan te sturen en te motiveren. Bij dat aantal worden de complexiteit en eisen te groot, zelfs voor ervaren en goed opgeleide managers. Bij 6 personen, zoals uit bijgaande figuur blijkt, zijn er 15 communicatielijnen. Bij 10 personen is dat al gegroeid tot 45 en bij 12 tot 66. De complexiteit neemt dus snel toe.

Jeff Bezos, de CEO van Amazon, hanteert de 2 pizza-regel voor de ideale omvang van een aan te sturen team. Een pizza wordt normaal gesproken in 8 stukken gesneden en 2 stukken per persoon is meestal voldoende. Anderen concluderen dat de span of control ongeveer 7 is.

Het lijkt er dus op dat teams met meer dan 10 personen moeilijk zijn aan te sturen. Door teams te splitsen of door het ontwikkelen van leiders binnen het team kunnen de problemen voorkomen of verminderd worden.

Bron: Lighthouse

Lees meer Mediascan

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.