E-HRM big bang bij ministerie van LNV

3

Het stapsgewijs invoeren van e-HRM zorgt vaak al voor de nodige kritische geluiden onder het personeel, maar wanneer een organisatie overstapt op een geheel nieuw systeem dat alle geautomatiseerde HR-processen vervangt is er sprake van een ware e-HRM big bang.

Dat ondervond Jacques Bakker, P&O-manager bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), nadat in één keer het compleet nieuwe systeem P-Direkt was ingevoerd.

Rompslomp voorkomen

Hoewel de meeste andere ministeries gekozen hebben voor een geleidelijke invoering van het nieuwe systeem, heeft LNV er bewust voor gekozen om in één klap over te gaan. Zo werd de rompslomp voorkomen die het werken met twee parallelle systemen met zich meebrengt. P-Direkt is een zelfbedieningssysteem, wat inhoudt dat medewerkers zelf gegevens invoeren die later door de leidinggevende worden geautoriseerd. Dat is voor veel medewerkers wel even wennen.

Kritische reacties

Ondanks de vele kritische reacties met betrekking tot P-Direkt die op het intranet van het ministerie verschenen, heeft Bakker er alle vertrouwen in dat de juiste beslissing is genomen. Er was immers een zeer zorgvuldige voorbereiding aan de invoering vooraf gegaan. En een weg terug is er niet, want de komende twee jaar zullen alle ministeries, met uitzondering van Defensie, overstappen op P-direkt. Bovendien hoort hij ook al positieve geluiden: declaraties worden sneller uitbetaald en managementinformatie is sneller beschikbaar en actueler.

Forse besparing

Het nieuwe systeem levert het ministerie een forse besparing op, waardoor het zichzelf binnen vijf jaar zal hebben terugverdiend. Door de zelfbedieningssystematiek is minder personeel nodig. Toch leidt de invoering van P-Direkt niet tot gedwongen ontslagen. De jaren voorafgaand aan de invoering is daar namelijk op ingespeeld door tijdelijke contracten niet te verlengen en uitzendkrachten in te zetten. Dat maakt de reorganisatie een stuk beter verteerbaar voor iedereen.

Medewerkers gemotiveerd houden

Het is een bekend verschijnsel dat bij grote veranderingen op de werkvloer de sfeer bepaald wordt door criticasters en sceptici. Hoe men bij LNV desondanks de medewerkers toch gemotiveerd weet te houden, en meer over de implicaties van deze ‘e-HRM big bang’, leest u in het artikel ‘Ministerie van Landbouw kiest voor eHRM-big bang’ in het novembernummer van P&Oactueel.

Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Ik zou hierover wel eens een gesprek willen voeren met het Hoofd P&O, HR-gebruikers/afnemers van LNV

  2. Marc Willems (Guide Group) op

    In marketing termen is het Ministerie van LNV een early adopter. Zowel in de non-profit als in de profit branche zal dit op zeer korte termijn de toekomst zijn.

    Niet alleen administratieve HR-aspecten worden via de online (snel)weg beheerd en beheersd, ook de tevredenheid en prestaties van medewerkers worden steeds vaker webbased (online) vastgelegd.

    Kostenbesparingen en een hoger rendement uit HR inspanningen zijn het gevolg.

    Kortom: een uitstekende (HRM) ontwikkeling!