‘Directies kennen echte zorgproblemen niet’

1

Directies van zorginstellingen zijn nauwelijks op de hoogte van de echte problemen op de werkvloer.

Dat vindt 53 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden, meldde het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) woensdag.

Dat percentage schommelt al 10 jaar tussen de 50 en 60 procent. ,,Sommige instellingen hebben de afgelopen jaren wel degelijk de afstand tussen Raad van Bestuur en werkvloer verbeterd", stelt een woordvoerder van beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. ,,Maar tegelijkertijd zijn er door fusies steeds grotere zorginstellingen gekomen, waardoor die afstand juist groter werd". Ook voelt 47 procent van de medewerkers zich onvoldoende gewaardeerd door de directie.

Het onderzoek betrof een representatieve steekproef onder 1350 Nederlandse verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal agogen en helpenden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Peter Beenen op

    Momenteel ben ik werkzaam bij een GGZ instelling in Gelderland, maar heb de afstand alleen maar groter zien worden. Zelfs de afstand tussen psychiaters en verpleegkundige personeel wordt groter. De ” staf” is niet meer bezig met clienten, maar met centen. Hoe houd ik mijn bedden bezet zou plaats moeten maken voor, hoe krijg ik mijn clienten zo snel mogelijk weer naar huis met goede thuiszorg.