Collega’s zorgen voor ergenissen op de werkvloer

2

Er wordt wat afgeërgerd op de Nederlandse werkvloer. Vooral niet functionerende netwerken en slecht werkende software zijn een bron van irritatie.

Dit blijkt uit onderzoek naar ontevredenheid op de werkvloer, uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope.

Maar niet alleen de techniek zorgt voor irritatie. Ook collega’s veroorzaken ergenissen. 75 procent van de ondervraagden ergert zich aan ellebogenwerk op hogerop te komen, 68 procent aan een slechte sfeer op de werkvloer, 66 procent aan collega’s die te laat komen en 65 procent aan luid pratende of bellende collega’s.
Ruim één op de 4 denkt het werk van zijn direct leidinggevende beter te kunnen dan de leidinggevende zelf. Bij mannen is dit zelfs bijna een derde. Leidinggevenden moeten vooral beter luisteren en duidelijker communiceren.

Het Nieuwe Werken
Men verwacht niet dat Het Nieuwe Werken de ergernissen tegen zal gaan. 54 procent van de ondervraagden denkt dat bijvoorbeeld vaker thuiswerken of op andere tijden werken er niet voor zorgen dat de ergernissen die er op de werkvloer zijn afnemen. Toch zien werknemers wel positieve kanten in Het Nieuwe Werken. Zo raakt 73 procent meer gemotiveerd door de hogere mate van zelfstandigheid die Het Nieuwe Werken met zich meebrengt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Laura van Luipen op

    De rekenmethode (jaarloon plus 8% vakantietoeslag gedeeld door aantal werkdagen per jaar) klopt. Bij het salaris waarmee je rekent moet je echter rekening houden met niet alleen de vakantietoeslag maar met alle financiële compensatie die de medewerker normaal gesproken voor een werkdag ontvangt. Dit betekent dat ook een 13e maand, autovergoeding, werkgeversbijdrage pensioenpremie, ploegentoeslag, commissie, kerstgratificatie en een vaste bonus moeten worden meegerekend in dit dagloon. De enige financiële component die niet meegerekend hoeft te worden zijn kostenvergoedingen zoals onkosten-, reis- en representatiekosten.
    Dat is wat je uiteindelijk moet uitbetalen als de vakantiedagen niet zijn opgenomen (en niet zijn vervallen), dus bij het treffen van een voorziening op je balans zou je ze ook op deze wijze moeten waarderen.

  2. Dick Klinkhamer op

    Een werknemer verwerft aanspraak op vakantie van ten minste 4x de arbeidsduur per week.
    Je dient in de berekening m.i. uit te gaan van alle werkdagen en je kunt daarbij de feestdagen niet in mindering brengen (dus 261 ipv 255). Wat overigens uitkering vakantie-uur naar beneden brengt.