Brandweerman moppert over leidinggevende

0

Leidinggevenden bij de brandweer doen hun werk niet goed. Ze weten niet wat onder brandweermannen leeft, coachen niet genoeg en zorgen niet voor teambuilding.

Dat blijkt uit voorlopige resultaten van onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NBVR) naar het personeelsbeleid bij de brandweer, die woensdag naar buiten kwamen. Avans Hogeschool ondervroeg daarvoor 2800 brandweermannen. Ze hebben het ook te druk. De eisen liggen zo hoog dat met name vrijwillige brandweermensen stress ervaren.

Tergend
Voorzitter Cees van Beek van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers zegt dat hij al drie jaar waarneemt dat leidinggevenden slecht functioneren. "Overbelasting tergt de brandweerorganisatie. Er is een enorme ballast door opleidingen en trainingen. Ook bevelvoerders bij de brandweer maken eerder fouten als ze last hebben van stress. Dat is overal zo’’, zegt Van Beek. Ook over de managers is Van Beek ontevreden. "Het zijn mensen zonder verstand van het werk. Verschillenden zijn procesmanagers, maar geen brandweermensen.’’

Actieprogramma
De leidinggevenden hebben zich de kritiek aangetrokken, aldus de site van de NBVR. Op basis van de resultaten van het onderzoek stelt de NVBR een actieprogramma op, waarmee medewerkers in staat worden gesteld op alle niveaus bij te dragen aan de noodzakelijke veranderingen. Dit actieprogramma gaat onder andere over leiderschapsontwikkeling, behoud en ontwikkeling van vrijwilligers. Naast dit actieprogramma zet de NVBR in op thema’s als arbeidsveiligheid (door zorg te dragen voor degelijk materieel om veilig te kunnen werken), verminderen van de belastbaarheid (door terugdringen loze meldingen) en voorkoming van agressie en geweld tegen hulpverleners.

‘Kloof werkvloer en management verkleinen’
"Een betere interne samenwerking en het verkleinen van de kloof tussen werkvloer en management vormen de belangrijkste aandachtspunten. Onze medewerkers zijn dé sleutel tot succes voor een duurzaam goed presterende brandweer", aldus Lieke Sievers namens de Raad van Regionaal Commandanten. Sievers geeft aan dat ook bij de commandanten zelf de werkdruk hoog is. "Dat is niet alleen bij het management, maar bij leiders in alle rangen."

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.