Bestuurder is optimistisch

0

De crisis is niet voorbij, maar ondernemers willen met volle kracht vooruit. ‘ Welke crisis, dit is gewoon de nieuwe werkelijkheid’ , lijken de strategische leiders te willen zeggen. Dat concluderen opleidingsinstituut De Baak en netwerkorganisatie Business Leaders uit hun onderzoek onder directeuren en topondernemers.

Het onderzoek werd begin dit jaar gehouden onder onder  ruim 150 Nederlandse directeuren en topondernemers uit verschillende sectoren. De onderzoekers keken naar hoe directeuren en ondernemers de economische ontwikkelingen ervaren, wat hun kijk is op de business, en of ze kansen zien of juist bedreigingen.

Aanvallen
Groei, vernieuwen en aanvallen zijn trefwoorden die momenteel het ondernemerschap typeren. De keuze voor aanvallen is bijvoorbeeld 17 procent gestegen ten opzichte van 2012. De managementagenda gaat nog meer dan vorig jaar over sales en innovatie. Daarnaast is meer aandacht voor het vergroten van de merkwaarde.

Personeel
Hoogste prioriteit voor het personeelsbeleid is volgens de leiders de verhoging van de productiviteit van medewerkers. Daarnaast zijn plannen voor personeelsbeleid: aantrekken van nieuwe talentvolle medewerkers en investeren in ontwikkeling van medewerkers.

Cultuur
Opvallende uitkomst is dat de ondervraagde leiders vinden dat de huidige cultuur van de organisatie niet past bij wat er eigenlijk nu nodig is. Maar liefst 45 procent van de respondenten geeft dat aan. Vooral is vaker een innovatiegerichte cultuur nodig waarin nieuwe producten en diensten ontwikkeld worden, terwijl er maar weinig sprake is van een dergelijke cultuur in organisaties.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.