Ben jij een leider?

0

Sommigen zeggen dat leiders geboren worden. Anderen zeggen dat leiders gevormd worden. In ieder geval banen leiders nieuwe paden voor anderen.

 

Soms hebben leiders te maken met tegenslag. Echter, daar worden ze sterker van. Zo faalde de Abraham Lincoln als zakenman en had hij een zenuwinzinking alvorens hij president van de Verenigde Staten werd. Thomas Edison werd op school verteld dat hij te dom was. En Nelson Mandela werd eerst 27 jaar in de gevangenis opgesloten voordat hij president werd van Zuid-Afrika.

Voor leiders zijn uitdagingen geen blokkades, maar mogelijkheden.

Leiders hebben geen excuses nodig. Niet rijk zijn is geen excuus. Slechts 1 procent van de succesvolle zakenmensen komt uit een welgestelde familie. Gebrek aan ervaring is ook geen excuus om geen leider te zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar de twintiger Mark Zuckerberg die van Facebook een miljardenbedrijf heeft gemaakt of de gebroeders Brin, midden-dertigers, die mede-oprichter zijn van Google.

If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader. John Quincy Adams 6th US President

Het succes van leiders wordt afgemeten aan de mensen die hen volgen en hoe deze mensen geïnspireerd worden en zich betrokken voelen bij het wel en wee van deze leiders. Dit wordt met enkele inspirerende quotes kracht bijgezet. Tenslotte wordt op een rij gezet welke rollen een leider allemaal moet vervullen:

  • Visionair
  • Onderwijzer
  • Innovator
  • Motivator
  • Communicator
  • Facilitator
  • Adviseur

In het filmpje wordt nog eens benadrukt dat management niet perse gelijkstaat aan leiderschap. Dit filmpje over leiderschap is te vinden op YouTube.

5-vragen
In een ander instructief filmpje (2 minuten) deelt John Baldoni de vijf vragen die je jezelf kunt stellen om na te gaan of anderen je willen volgen. Met andere woorden, aan welke vijf voorwaarden moet je voldoen om een leider te zijn?

1. Denk ik strategisch?
Effectieve leiders denken meerdere stappen vooruit. Zij hebben een breder perspectief, nemen ontwikkelingen in de omgeving mee in hun besluitvorming en weten wat de positie van de organisatie is ten opzichte van concurrerende organisaties.

2. Communiceer ik duidelijk genoeg?
Belangrijke boodschappen moeten herhaald worden. Check bij medewerkers of ze begrepen hebben wat jij verteld hebt.

3. Delegeer ik verantwoordelijk en met gezag?
Leiders zelf bereiken niet zoveel. Leiders die anderen inspireren kunnen heel veel bereiken. Geef medewerkers die dat verdienen meer verantwoordelijkheden en vrijheden om hun functie in te vullen.

4. Evalueer ik de juiste zaken om de juiste redenen?
Het overdreven najagen van bepaalde doelen kan verspilling van middelen zijn en zelfs schadelijk voor de organisatie. Leiders moeten het eigen ego opzij kunnen zetten en acteren vanuit het  algemeen belang.

5. Straal ik vertrouwen uit zodat anderen in zichzelf en de organisatie waarvoor zij werken geloven?
Leiders moeten altijd uitstralen dat het glas half vol is. Om mensen succesvol een gemeenschappelijk doel te laten nastreven is het noodzakelijk om positief te denken en handelen.

Deze vijf vragen, inclusief korte toelichting, worden in dit filmpje op YouTube gesteld.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.