‘Artsen met beroepsverbod toch aan het werk’

0

Dertien artsen en therapeuten met een beroepsverbod vanwege medische blunders, zijn toch weer aan het werk met patiënten.

 

Dat stelt RTL Nieuws na onderzoek waarbij de rubriek de gangen van tientallen medici in binnen- en buitenland is nagegaan.

Volgens RTL hebben de artsen en therapeuten een beroepsverbod opgelegd gekregen voor het voorschrijven van verkeerde medicijnen, mislukte borstvergroting of seksueel misbruik. Een beroepsverbod moet voorkomen dat ze opnieuw in de fout gaan. Maar het blijkt dat een deel van de veroordeelde medici zich daar weinig van aantrekt.

Zo is een arts met een beroepsverbod in Nederland nu actief als huisarts in Duitsland. En een andere arts werkt als plastisch chirurg in België. De andere artsen en therapeuten zijn vooral aan de slag als alternatief genezer, psychoanalyticus of psycholoog. Opmerkelijk genoeg is dit niet verboden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.