Aantal HRM-vacatures stijgt

5

In december 2010 is de vraag naar HRM-professionals sterk gestegen.

In deze maand was de toename van de vraag het sterkst sinds januari 2009, zo stelt Jan Wilkens, competence director HRM bij Yacht op basis van een analyse.

Het aantal HRM-vacatures steeg vooral in de industriële sector en in de financiële- en zakelijke dienstverlening.
De vraag naar P&O-ers die zich vooral richten op het toepassen van traditionele HR-instrumenten lijkt echter uit te blijven, terwijl de vraag naar ‘bedrijfskundige HRM-ers’ juist stijgt. Wilkens: ‘Veel organisaties hebben in het begin van de crisis afscheid genomen van HRM-professionals. Deze organisaties zien nu hun kans schoon om direct op zoek te gaan naar hun “business partners”.’

Ook is er meer vraag naar mensen op het niveau van de HR-adviseur als naar mensen op het niveau van de HR-manager. Volgens Wilkens kan dit te maken hebben met het feit dat er door de bezuinigen op HR-afdelingen tijdens de crisis nu vooral een tekort is op tactisch/operationeel niveau.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

5 reacties

  1. Staat wel leuk natuurlijk, maar hebben de oudere werknemers (ouder dan 45 jaar) hier ook wat aan of worden die nog steeds naar de zijlijn verwezen?

  2. Marianne Wijten op

    Natuurlijk worden 45 plussers niet naar de zijlijn verwezen. Zoveel ervaring als zij met zich meebrengen als HRM adviseur. Werkgevers zijn verstandiger dan men denkt en hebben daar oog voor. Ikzelf ben 61 plus en volop actief op mijn HRM werkgebied.

  3. Peter Wieman op

    Nou Marianne zo stellig als jij bent. Chapeau! Ik heb mijn twijfels of HRM-ers van 45 jaar en ouder zo snel waar kunnen meedoen. Ik zou wel eens willen weten hoeveel HRM-ers de afgelopen twee jaar ontslag en hoeveel hiervan met succes een baan hebben gevonden? Zij moeten het gat in het CV wel kunnen verklaren.