8 wijze HR-lessen uit de georganiseerde misdaad

1

Hieronder volgen de mooiste Sopranos-fragmenten van Dave en Pieter. In het blad heeft u de strekking van de scènes kunnen lezen, hier kunt u de fragmenten ook zien! Naast de video’s staat welke HR-lessen ze hebben getrokken naar aanleiding van het fragment.

Dave: ‘Laat je gezag gelden! Tony pikt de grootste en sterkste vechtersbaas uit en gaat de competitie aan. Natuurlijk had de nieuweling gewonnen als hij ook maar iets had teruggedaan, maar Tony deelt een ondubbelzinnig visitekaartje aan al zijn medewerkers uit: Ik ben nog steeds het alfamannetje van deze groep en ik ben terug! Tony ruimt hiermee de weg vrij om weer als vanouds door te gaan.’

 

 

 

Pieter: ‘Wat mij betreft is hét HR-leermoment van de serie het overleg moment. Een ‘sit down’ tussen twee medewerkers en een leidinggevende klaart alle lucht, iedere keer weer. Dus niet het conflict laten sluimeren of het op zijn beloop laten. Nee, een afspraak met betrokkenen (liefst met een getuige erbij) en uitpraten. De verschillen op tafel, argumenten over en weer en vervolgens een beslissing van de leidinggevende. Een bindende beslissing, conflict over.’
 

 

Verder

In Amerika zijn managementlessen naar aanleiding van The Sopranos al een stuk gewoner.
http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=Ub0BijIM1fc

Toen Hillary Clinton nog meedeed in de race om het Amerikaanse presidentschap, probeerde zij ook een graantje mee te pikken van het succes van de serie. Bekijk deze nagenoeg exacte parodie op de slotscène van de serie.

 

Dit is de originele slotscène van de Sorpanos

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik ben voor harder optreden maar in Nedereland is de werknemer te veel beschermd. Als je ze niet op de juiste wijze aanspreeekt schieten ze in de ziektewet.